Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw

Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw är saftigt och hett. Skär helst kålen på mandolin, så den blir riktigt tunt skuren.

Charlotte Jenkinson
Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g kycklingben
  • 1 tsk chipotle (torkad chilifrukt) - ­(Santa Maria)

Coleslaw

  • 400 g vitkål
  • 125 g stjälkselleri
  • 0,5 msk sesamolja
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1,5 dl ris
  • chili - picklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingbenen i en smord ugnssäker form och blanda med 1/2 msk olja, chipotlepeppar, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, tills de är genomstekta. Vänd dem gärna någon gång under tillagningstiden.

  3. Ansa och skär vitkålen tunt. Finstrimla sellerin. Blanda kål och selleri i en skål med sesamolja, 1 msk vinäger, 1/2 msk rapsolja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. ­Blanda om ordentligt och låt kålsalladen stå i kylen fram till servering.

  4. Servera kycklingen med ris, ­coleslaw och picklad chili.

Vad tyckte du om receptet?