Kyckling i krämig ratatouille

Här har ratatouillen fått extra krämighet av smaksatt crème fraiche. Kyckling ger också god smak till såsen, när den får koka med en stund.
Foto: PER RANUNG

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rosmarin - finhackad + 1 msk
  • 1 tsk timjan - + 1 tsk
  • 1 aubergine
  • 2 paprikor - gärna gul och röd
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater - (400 g)
  • 1 dl crème fraiche - smaksatt med t ex franska örter, soltorkad tomat eller saffran och tomat
  • smör
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 800 g färskpotatis - kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Skär kycklinglåren i mindre bitar om de är stora. Krydda dem med 1 msk rosmarin, 1 tsk timjan, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn kycklingen i 1 msk smör ca 5 min på varje sida tills de fått fin färg.

  2. Ansa och skär auberginen i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  3. Stek grönsakerna i 2 msk olja ca 5 min tills allt är välstekt. Blanda ner 1 msk rosmarin, 1 tsk timjan och tomatpuré. Skala och pressa över vitlöken. Häll på krossade tomater och crème fraiche och låt koka upp. Lägg ner kycklingbitarna och sjud under lock ca 10 min tills kycklingen är genomkokt.

  4. Servera kycklingen med kokt färskpotatis och sallad. 

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!