Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli

Kycklinglårfiléerna blir extra saftiga när de får koka i en sås. Limeblad finns i frysdisken i välsorterade matbutiker och i butiker som är specialiserade på råvaror från Asien.

Petra Lindstrand
Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé - med skinn, ekologisk
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk currypasta - panang, eller röd currypasta, Aroy D
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 limeblad - frysta, tinade
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 50 g salladslök

Tillbehör

  • basmatiris
  • limeklyftor
  • soja - ljus, thailändsk eller japansk

Gör så här

  1. Ta bort skinnet från kycklingen och skär kycklingen i mindre bitar.

  2. Bryn kycklingbitarna runtom i olja en het stekpanna i ca 5 min. Tillsätt currypastan och låt fräsa med i ca 1 min. Rör i kokosmjölk, vatten, socker, buljongtärning, limeblad och fisksås. Låt sjuda utan lock i ca 5 min.

  3. Strimla broccolistammen och strö stam och broccolibuketter över grytan. Strimla salladslöken och strö den över. Sätt på locket och låt broccoli och lök ånga i ca 3 min.

  4. Servera grytan med ris, limeklyftor och soja.

Vad tyckte du om receptet?