Kyckling i krämig panang-curry med sparrisbroccoli
Kycklinglårfiléerna blir extra saftiga när de får koka i en sås. Limeblad finns i frysdisken i välsorterade matbutiker och i butiker som är specialiserade på råvaror från Asien.
Ingredienser
-
500 g
kycklinglårfilé
- med skinn, ekologisk
-
1 msk
rapsolja
-
2 msk
currypasta
- panang, eller röd currypasta, Aroy D
-
1 burk
kokosmjölk
- (400 ml)
-
2 dl
vatten
-
1 tsk
strösocker
-
1
hönsbuljongtärning
-
6
limeblad
- frysta, tinade
-
1 msk
asiatisk fisksås
-
200 g
sparrisbroccoli
-
50 g
salladslök
Tillbehör
-
basmatiris
-
limeklyftor
-
soja
- ljus, thailändsk eller japansk
Gör så här
-
Ta bort skinnet från kycklingen och skär kycklingen i mindre bitar.
-
Bryn kycklingbitarna runtom i olja en het stekpanna i ca 5 min. Tillsätt currypastan och låt fräsa med i ca 1 min. Rör i kokosmjölk, vatten, socker, buljongtärning, limeblad och fisksås. Låt sjuda utan lock i ca 5 min.
-
Strimla broccolistammen och strö stam och broccolibuketter över grytan. Strimla salladslöken och strö den över. Sätt på locket och låt broccoli och lök ånga i ca 3 min.
-
Servera grytan med ris, limeklyftor och soja.