Kyckling i gräddsås

Kyckling och morötter i en mild gräddsås, smaksatt med balsamvinäger, är en perfekt rätt som uppskattas av både vuxna och barn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 4 morötter
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl grädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 basilika - färsk kruka

Tillbehör

  • sallad
  • ris - eller kokt potatis

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i små bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar och hacka vitlöken.

  2. Bryn kyckling tillsammans med vitlök i olja, lägg i morötter och lök och stek några minuter. Tillsätt vitt vin och grädde. Låt koka under lock ca 15 min.

  3. Tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilika och strö över kycklingen. Servera med sallad och ris eller kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!