Kyckling i apelsinsås med morots & koriandersallad

Det här är en rätt med mycket smak av apelsin och koriander. Hittar ni inte koriander kan ni använda persilja i stället.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)

Sallad

  • 3 morötter
  • 2 apelsiner
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 1 krm kanel - mald
  • 0,5 koriander - i kruka

Tillbehör

  • pasta

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i stavar.

  2. Tvätta en apelsin väl och riv skalet på den fina sidan på rivjärnet. Pressa saften ur båda apelsinerna.

  3. Lägg allt till salladen utom koriandern i en kastrull. Låt sjuda ca 10 minuter eller tills morötterna känns mjuka men har tuggmotstånd. Sila av skyn och spara den.

  4. Strimla kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

  5. Häll på apelsinskyn från morötterna och låt sjuda ca 5 minuter. Red av skyn med majsstärkelse utrört i lite vatten.

  6. Hacka koriandern och vänd ner i de ljumma morötterna. Servera morotssalladen och kycklingen i apelsinsås tillsammans med pasta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!