Kyckling club sliders

Recept på kycklingburgare med het majonnäs. Baconmajo står för extra smak och potatischipsen ger härlig crunch till kyckling club sliders.
Lena Söderström
Kyckling club sliders
Foto: Eva Hildén

Baconmajo

  • 4 - 5 bacon - skivor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 - 2 droppar tabasco

Burgare

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 - 3 msk vetemjöl
  • 2 msk rapsolja
  • 4 skivor hamburgerost

Tillbehör

  • små hamburgerbröd
  • 4 msk chilisås av ketchuptyp
  • salladsblad - gärna hjärtsallat
  • potatischips

Gör så här

  1. Stek bacon-skivorna knapriga i en torr stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper och kallna. Lägg majonnäsen i en skål och blanda den med tabasco. Smula sönder baconen och blanda med majonnäsen.

  2. Blanda färsen med salt, dela den i 4 delar och forma till 4 biffar.

  3. Vänd biffarna i mjölet. Grilla eller stek dem i oljan ca 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock ca 10 minuter eller tills de är helt genomstekta. Toppa med osten och låt vila ca 3 minuter, dela och grilla bröden under tiden.

  4. Servera kycklingburgarna mellan bröden tillsammans med chilisås, sallatsblad, baconmajo och krossade potatischips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök