Kyckling cashew korma  

Kyckling cashew korma är en mustig gryta som blir mjuk och krämig av kokosgrädde. Hela och stötta cashewnötter bidrar med konsistens och smak. Grytan blir bäst med kycklinglår som är saftiga och har mer smak.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 1 grön chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 rödlökar
  • 1 msk garam masala
  • 2 tsk ingefära - fint riven
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 dl cashewnötter - + 0,5 dl
  • 1 burk kokosgrädde - (400 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 myntablad
  • 5 korianderblad
  • 2 dl yoghurt - naturell

Tillbehör

  • basmatiris
  • naanbröd

Gör så här

  1. Putsa och skär kycklingköttet i mindre bitar. Krydda med salt och peppar och bryn kycklingen runt om i 1 msk smör.

  2. Kärna ur, ta bort innerväggarna och finhacka chili. Skala och finstrimla vit- och rödlök.

  3. Ta upp kycklingköttet ur pannan. Fräs chili, vit- och rödlök ca 1 minut. Tillsätt 1 msk smör, garam masala, ingefära och paprikapulver och fräs på svag värme ca 1 minut.

  4. Stöt 1/2 dl cashewnötter i en mortel och rör ner dem i pannan. Tillsätt kokosgrädde och tomatpuré. Lägg ner de brynta kycklingbitarna och sjud grytan 10–15 min tills kycklingen är genomkokt.

  5. Strimla mynta- och korianderblad och strö över grytan. Ringla ner yoghurt strax före servering. Servera med basmatiris och gärna naanbröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!