Kyckling i ugn med citronrostad potatis

Kyckling i ugn är både gott och lättlagat. Laga kyckling och grönsaker till­sammans, det blir hur gott som helst! I den här rätten får kycklingen sällskap av citronrostad potatis, vitlök, paprika, kryddig chorizo och underbar, färsk salvia.
Mitt Kök
Foto: EVA HILDÉN SMITH
Foto: EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 8 potatisar - skalade eller tvättade
  • 1 citron - saften
  • 3 paprikor - gärna gula och röda
  • 4 kycklingbröstfiléer - gärna med skinn
  • 1 vitlök - delad i klyftor
  • 1 knippa örter - liten som salvia eller timjan
  • 1 - 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 bit chorizo
  • 1 tsk flingsalt
  • skal från 1/2 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen. Blanda den med citron­saften i en bunke.

  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Lägg kycklingfiléer, paprika, oskalade vitlöksklyftor och örter i en smord långpanna. Salta, peppra, ringla över oljan och blanda runt. Lägg i potatisen lite här och där i pannan. Ringla över citronsaften som finns kvar i bunken. Sätt pannan i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd på kycklingen och blanda om grönsakerna 2 gånger under tiden.

  3. Dra av skinnet på korven och skär den i tunna skivor. Fördela korven över grönsakerna och sätt pannan i mitten av ugnen cirka 5 minuter, eller tills allt är klart. Kycklingen är färdigstekt vid cirka 70 grader innertemperatur, använd gärna stektermometer.

  4. Garnera med flingsalt och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök