Kyckling- och pastagratäng – one pot pasta i långpanna

Recept på snabblagad pastagratäng med kyckling. One-pot-pasta i ugn med brynt strimlad kyckling, grönsaker, pasta och salvia.

Christina Asplund
Kyckling- och pastagratäng – one pot pasta i långpanna
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1,5 tsk salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 2 krm chiliflakes
  • 200 g pasta - t ex fusilli
  • 1 dl soltorkade tomater - strimlade
  • 1 burk körsbärstomater - (400 g)
  • 1 msk salvia - hackad, eller 1 tsk torkad
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 75 g mozzarellaost - riven
  • 75 g cheddarost - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklinglårfiléerna i strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Bryn kycklingen snabbt i omgångar i smör i en stekpanna. Lägg över i en långpanna. Fräs purjolöken i stekpannan med sista omgången kyckling. Salta, peppra och strö över chiliflakes.

  2. Blanda ner pastan, soltorkade tomater, körsbärstomaterna med spad, salvia, grädde, vatten, fond och riven ost.

  3. Sätt försiktigt in långpannan i nedre delen av ugnen och tillaga ca 30 min. Blanda runt i gratängen efter halva tiden.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: