Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kvarg med stekt äpple och rostad havre

Nystekta äppelklyftor med kanel i kall och krämig kvargyoghurt passar bra när blodsockret dalar. Extra gott blir det med topping av rostad havre. Protein- och fiberrikt så det förslår.

Elisabeth Johansson
Kvarg med stekt äpple och rostad havre
Kvarg med stekt äpple och rostad havre
Kvarg med stekt äpple och rostad havre
Wolfgang Kleinschmidt

Stekta äpplen

  • 4 äpplen
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 tsk kanel - malen

Rostad havre

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk kanel - malen

Tillbehör

  • 8 dl yoghurt - eller naturell kvarg
  • 2 krm vaniljpulver - (ej vaniljsocker)
  • 2 msk russin

Gör så här

  1. Skär äpplena i klyftor.

  2. Stek klyftorna i en teflonpanna. Ringla på olja och kanel.

  3. Rosta grynen i en stekpanna och tillsätt olja, honung och kanel.

  4. Blanda yoghurtkvargen med vaniljpulvret.

  5. Häll upp yoghurtkvargen i skålar. Lägg i äppelklyftor, strö över havregryn och russin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök