Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Kuvertbröd med valnötter

Frasiga små valnötsbröd med härligt segt innanmäte. Förbered degen kvällen innan och baka ut bröden på morgonen för att få nybakat bröd till frukost. Kuvertbröden är perfekta till buffén eller picknicken.
Åsa Swanberg
Kuvertbröd med valnötter
Kuvertbröd med valnötter
Kuvertbröd med valnötter
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 2,5 dl vatten - kallt
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl durumvete
  • 0,5 msk salt
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Dag 1: Rör ut jästen i vattnet i en bunke, gärna tillhörande en köks­assistent. Tillsätt vetemjöl, durumvete och salt och arbeta degen i maskin i minst 20 min till en elastisk deg. Tillsätt valnötterna. Täck bunken med plastfolie och låt degen stå i kylskåp över natten. 

  2. Dag 2: Dela degen i 12 delar och rulla dem till bollar. Smörj 12 metallformar, 4–5 cm i diameter, eller en muffinsplåt. Lägg en degboll i varje form. Täck bröden med en bakduk och låt dem jäsa i rums­temperatur i 2 tim. Sätt ugnen på 250 grader.

  3. Grädda bröden mitt i ugnen i 20–25 min. Stjälp ut dem ur ­formarna och låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?