Kuvertbröd i muffinsplåt

Recept på läckra kuvertbröd i form av rosor som är fina att servera till en soppa eller förrätt.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 5,5 dl vetemjöl
  • 50 g jäst
  • 100 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk

Till pensling och garnering

  • 1 ägg
  • vallmofrön - blå och vita

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smulad jäst, skivat smör, socker och salt i en bunke.
 Vispa ihop ägg och mjölk och blanda ner det. Bearbeta till en jämn deg med elvispens degkrokar eller i matberedare med plastkniven monterad. Låt degen vila, cirka 10 minuter.

  2. Smörj formarna i en muffinsplåt. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en kvadrat, cirka 32x50 cm. Tryck ut 72 rundlar med ett mått, 4 cm i diameter. Pensla eller spraya rundlarna med vatten. Lägg dem sex och sex i en rad, lite omlott. Rulla samman till rosor. Lägg dem i den smorda muffinsplåten. Täck över med ett fuktigt smörpapper och plasta. Ställ plåten i kylen över natten.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort smörpapper och plast. Låt stå minst 20 minuter i rumstemperatur. Pensla rosorna med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 minuter. Låt kuvertbröden svalna på bakgaller.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!