Kungskrabbcocktail med het rhode island

Kungskrabbcocktail med het rhode island är en festlig fredagsförrätt. Servera gärna rostat bröd till cocktailen.

Kungskrabbcocktail med het rhode island
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g kungskrabbsben
  • 50 g sockerärter
  • 8 körsbärstomater
  • 50 g salladsskott - blandade

Dressing

  • 1 dl majonnäs - gärna hemlagad eller Hellmans
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk konjak
  • 1 krm salt

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Dressing: Blanda majonnäs, chilisås, sriracha och konjak. Krydda med salt.

  2. Klipp upp krabbenen och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar. Finstrimla sockerärterna. Skär tomaterna i klyftor.

  3. Lägg salladsskotten i botten på glas och fördela sockerärter, tomater och krabbkött ovanpå. Ringla lite av dressingen över och garnera med dill. Servera med resten av dressingen vid sidan om.

Vad tyckte du om receptet?