Kungskrabbcocktail med het rhode island

Kungskrabbcocktail med het rhode island är en festlig fredagsförrätt. Servera gärna rostat bröd till cocktailen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g kungskrabbsben
  • 50 g sockerärter
  • 8 körsbärstomater
  • 50 g salladsskott - blandade

Dressing

  • 1 dl majonnäs - gärna hemlagad eller Hellmans
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk konjak
  • 1 krm salt

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Dressing: Blanda majonnäs, chilisås, sriracha och konjak. Krydda med salt.

  2. Klipp upp krabbenen och ta ut köttet. Skär det i mindre bitar. Finstrimla sockerärterna. Skär tomaterna i klyftor.

  3. Lägg salladsskotten i botten på glas och fördela sockerärter, tomater och krabbkött ovanpå. Ringla lite av dressingen över och garnera med dill. Servera med resten av dressingen vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!