Kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto

Recept på kumminglaserade betor, äpple och lök toppat med dillpesto. Gott till julbuffén eller som ­huvudrätt med gott bröd till.
Carina Brydling

Ingredienser

  • 8 polkabetor
  • 2 äpplen - röda
  • 12 steklökar - röda
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kummin - hel
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk vatten

Dillpesto

  • 1,5 dl dill - grovt hackad
  • 1 dl parmesan - riven
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Garnering

  • örter - t ex timjan och rosmarin

Gör så här

  1. Pesto: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät röra.

  2. Koka polkabetorna mjuka i en kastrull. Skala betorna och skär dem i bitar. Kärna ur och skär ­äpplena i bitar. Skala och halvera löken.

  3. Stek betor, äpple och lök i smör tills de fått fin färg. Smaksätt med kummin och socker och krydda med salt. Häll över ättika och vatten.

  4. Lägg grönsaker och äpple på ett fat och garnera med örter.

  5. Servera med dillpesto.

Att dricka till kumminglaserade betor

Loimer Lenz Riesling 2014 (4350) Österrike, 95 kr.

Vitt vin med ungdomlig fräschör och driv i smaken. Syrlig fruktighet, inslag av aprikoser och lime. 

Briccotondo Barbera 2014 (2773) Italien, 85 kr.

Rött vin med fin, saftig och frisk karaktär. Här finns toner av syrliga körsbär och örter. Snyggt balanserat. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!