Kryddstarka köttbullar

Är köttbullar ett måste på ditt middagsbord varje vecka men något du börjar tröttna på? Ge köttbullarna ny smak med en kryddig tomatsås, kummin och koriander!
Allt om Mat
Foto: New Davide

Kryddstarka köttbullar

  • 450 g fläskfärs
  • 400 g tomater - finkrossade Muttis Polpa
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk kummin
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1,25 dl ströbröd
  • solrosolja - för fritering
  • koriander
  • salt

Gör så här

  1. Finhacka löken och lägg löken, färsen, vitlöken (hackad), halva chilipulvret, kumminen, ströbrödet, ägget och saltet, i en bunke och rör om till en färssmet.

  2. Av färsen görs köttbullar, som sedan friteras i het solrosolja i en stekpanna med lite högre kant.

  3. Medan köttbullarna friteras, så koka ihop Muttis POLPA finkrossade tomater med resterande chilipulver och lite salt.

  4. Lägg i de friterade köttbullarna i tomatsåsen och låt dem ta smak av tomatsåsen några minuter.

  5. Servera de kryddstarka köttbullarna med färsk och finhackad koriander på toppen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!