Kryddsmör

Kryddsmör görs gärna en dag i förväg. Förvara i kylen och ta fram när du behöver. Passar även till andra kött- eller grönsaksrätter.
Liselotte Forslin

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 0,5 vitlök
  • 25 g ingefära - färsk
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kryddnejlikor - hela
  • 0,5 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Smält smör och salt i en kastrull på svag värme.

  2. Skala och grovhacka rödlök, vitlök, och ingefära. Blanda ner lök, vitlök och ingefära i smöret tillsammans med kryddorna och låt sjuda på svag värme under omrörning tills skummet försvinner ca 20 min. Ta kastrullen från plattan och låt smöret kallna i rumstemperatur.

  3. Sila smöret genom en finmaskig sil och förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!