Kryddsmör

Kryddsmör görs gärna en dag i förväg. Förvara i kylen och ta fram när du behöver. Passar även till andra kött- eller grönsaksrätter.

Liselotte Forslin
Kryddsmör

Ingredienser

  • 500 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 0,5 vitlök
  • 25 g ingefära - färsk
  • 1 msk kardemummakärnor
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 0,5 tsk kryddnejlikor - hela
  • 0,5 tsk gurkmeja

Gör så här

  1. Smält smör och salt i en kastrull på svag värme.

  2. Skala och grovhacka rödlök, vitlök, och ingefära. Blanda ner lök, vitlök och ingefära i smöret tillsammans med kryddorna och låt sjuda på svag värme under omrörning tills skummet försvinner ca 20 min. Ta kastrullen från plattan och låt smöret kallna i rumstemperatur.

  3. Sila smöret genom en finmaskig sil och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?