Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous

Kryddrostade grönsaker, oumph och couscous är en god vegorätt. Välj en bra sort av kryddblandningen garam masala, t ex märket Mill & Mortar.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 3 paprikor - gärna olika färger
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 burk pastasås - med tomat, t ex Dolmio (380 ml)
  • 1 påse oumph - fryst (280 g)
  • 3 dl couscous
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 dl pistaschnötter
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka löken. Ansa och skär auberginen i tärningar. Kärna ur och tärna paprikan.

  2. Blanda grönsakerna med saffran, garam masala, 3 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Fördela grönsakerna på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Häll ut tomatsåsen på andra sidan och strö oumphen över såsen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  5. Fördela couscous, grönsaker, tomatsås och oumph på ett fat. Servera med yoghurt, nötter och mynta.

Få enkla och varierade middagstips - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!