Kryddkokt hummer med fänkålsmajonnäs

Recept på kryddkokt hummer. Hemkokt hummer får en god kryddighet och mjällt kött. 
Mattias Larsson

Ingredienser

  • 4 humrar - levande, (à 500–600 g)

Lag

  • 12 l vatten
  • 400 g salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl ättiksprit - (12%)
  • 2 tsk dillfrön - krossade
  • 2 tsk kumminfrön - krossade
  • 2 tsk fänkålsfrön - krossade
  • 3 dillkvistar

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till lagen i en stor kastrull med lock. Lägg ner humrarna med huvudet först och lägg genast på locket. Låt koka upp och koka 1 minut. Ta av kastrullen från plattan och låt humrarna kallna i lagen.

  2. Majonnäs: Rosta fänkålsfröna i en torr panna ca 2 min. Låt svalna. Krossa i en mortel.

  3. Blanda äggulor, citronsaft och senap i en matberedare. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock majonnäs. Krydda med salt och blanda i fänkålsfrön.

  4. Häll bort lagen från humrarna, dela dem på mitten före servering. Servera med majonnäs, citronklyftor och dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!