Kryddinkokta äpplen

Kryddinkokta äpplen serveras med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass, gärna på en skiva sockerkaka.
Elisabeth Johansson
Kryddinkokta äpplen
Foto: Roland Persson

Ingredienser

  • 8 äpplen - små, fasta svenska , t ex Ingrid Marie
  • 1 citron
  • 4 dl strösocker
  • 6 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 3 stjärnanis

Gör så här

  1. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet med en skalkniv.

  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i kanelstänger och stjärnanis. Lägg i citronskal och äpplen. Sjud 5–10 min.

  3. Lyft upp äpplena med en hålslev och lägg dem i en glasburk. Häll på lagen och sätt på ett lock. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?