Kryddigt fröbröd

Enkel och lättbakad limpa med mycket energi.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1,5 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl valnötter
  • 3,5 dl havregryn - glutenfria
  • 2 msk chiafrön
  • 4 msk psylliumfrön - eller 3 msk fiberhusk
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk anisfrön - stötta
  • 1 tsk fänkålsfrön - stötta
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk sirap - mörk
  • 3 msk kokosolja

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop vatten, kokosolja och sirap och blanda ner det. Rör ihop till en smet.

  2. Häll smeten i en form, 1 1/2 liter, täckt med bakplåtspapper. Täck formen med plastfolie och låt stå ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175°.

  3. Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut brödet, stjälp ut det ur formen direkt på ugnsgallret och grädda ytterligare 30–40 min, det ska låta ihåligt när man knackar på det. Låt brödet kallna på galler innan det skärs i tunna skivor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!