Kryddigt fröbröd
Jäsning: 2 timmar
I ugn: 50 minuter
Aktiv tid c:a 15 minuter
Enkel och lättbakad limpa med mycket energi.
Ingredienser
-
1,5 dl
solroskärnor
-
1 dl
pumpakärnor
-
1 dl
linfrön
-
1 dl
valnötter
-
3,5 dl
havregryn
- glutenfria
-
2 msk
chiafrön
-
4 msk
psylliumfrön
- eller 3 msk fiberhusk
-
1 tsk
havssalt
-
1 tsk
anisfrön
- stötta
-
1 tsk
fänkålsfrön
- stötta
-
1,5 dl
vatten
-
1 msk
sirap
- mörk
-
3 msk
kokosolja
Gör så här
-
Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa ihop vatten, kokosolja och sirap och blanda ner det. Rör ihop till en smet.
-
Häll smeten i en form, 1 1/2 liter, täckt med bakplåtspapper. Täck formen med plastfolie och låt stå ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175°.
-
Grädda brödet mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut brödet, stjälp ut det ur formen direkt på ugnsgallret och grädda ytterligare 30–40 min, det ska låta ihåligt när man knackar på det. Låt brödet kallna på galler innan det skärs i tunna skivor.