Kryddigt äppelmos med mjölk

Äpple, vanilj och kanel är härliga, vintriga smaker att njuta av efter en dag i snön.
Kryddigt äppelmos med mjölk
Kryddigt äppelmos med mjölk Foto: Anders Schönnemann

Ingredienser

  • 1 kg äpplen - t ex Granny Smith
  • 2 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 2 - 3 msk socker - (beronde på äpplenas sötma)
  • 4 dl mjölk - iskall

Gör så här

  1. Skala äpplena, skär dem i bitar och ta bort kärnhusen. Lägg bitarna i en gryta med vatten, uppskuren vaniljstång och kanelstänger.

  2. Låt äpplena småkoka på svag värme tills de faller sönder, ca 10 min. Rör om 
då och då. Smaka av med socker.

  3. Låt moset svalna. Servera med kall mjölk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!