Kryddiga revbensspjäll

Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1,5 - 2 kg tjocka revbensspjäll - knäckta
  • 3 stjärnanis
  • 3 lagerblad
  • 2 kanelstänger
  • 8 svartpepparkorn
  • 1 chili - delad
  • salt

Glaze

  • 0,75 dl ketchup med jalapeño
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 dl agavesirap
  • 1 msk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor - pressade
  • 2 msk ingefära - riven färsk
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • tabasco

Till servering

  • chili - strimlad
  • koriander
  • lime
  • coleslaw

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Mät upp så mycket vatten att det täcker köttet. Koka upp och skumma noga.

  2. Tillsätt kryddor och salt. Det ska vara 1 msk salt per liter vatten. Koka sakta under lock tills köttet är mört, cirka 50 minuter. Ta upp och låt rinna av.

  3. När köttet har svalnat något, dela spjällen längs med benen.

  4. Blanda ingredienserna till glazen. Smaka av med salt och tabasco, det får gärna vara lite sting i smaken.

  5. Blanda kött och glaze i en ugnsform. Om man gör en större sats är det bättre att blanda allt i dubbla påsar och sen ugnssteka på en plåt med bakplåtspapper. Låt köttet marinera några timmar.

  6. Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet i mitten av ugnen tills det har fin färg och lite knaprig yta, cirka 25 minuter. Vänd gärna någon gång under tiden. Strö över strimlad chili, koriander och limeklyftor och servera med coleslaw.

Vad tyckte du om receptet?

Gott till är rotade sötpotatisklyftor med sesamfrö och coleslaw med färsk ananas, recept hittar du här.

Recept från Mitt kök