Kryddiga laxwraps

Om wrapsen ska ligga en stund i kylväska – packa ingredienserna var för sig och lägg ihop dem på plats.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 morot - liten
  • 50 g gurka - 1 bit
  • 250 g laxfilé - kokt eller varmrökt
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 4 salladsblad
  • 2 msk groddar
  • 2 tortillabröd - stora, gärna fullkorn

Dressing

  • 2 msk crème fraiche - lätt
  • 0,5 lime - välborstad
  • 1 lime - 1 tsk pressad saft

Gör så här

  1. Skala och riv moroten. Skär gurkan i stavar. Dela laxen i bitar.

  2. Blanda försiktigt laxbitarna med sweet chili. Salta och peppra. Blanda samman dressingen.

  3. Fördela sallatsbladen, laxen, moroten, gurkan, groddarna och dressingen på tortillabröden. Rulla ihop till paket med hjälp av aluminiumfolie eller smörgåspapper.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!