Kryddiga lammfärs­bullar med smulad fetaost  

Kryddiga lammfärs­bullar med smulad fetaost görs av färsk korv. Hittar du inte rå lammkorv funkar det bra med annan rå korv.

Petra Lindstrand
Kryddiga lammfärs­bullar med smulad fetaost  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 g lammkorv - färsk, rå, t ex Taylor & Jones
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin - mald

Garnering

  • 150 g fetaost
  • 0,25 kruka timjan

Gör så här

  1. Skala och finskiva vitlöksklyftorna. Ta bort skinnet på korvarna.

  2. Klicka ut färsen i en het stekpanna med olja. Stek tills färsen är genomstekt och har fin färg, ca 5 min. Tillsätt vitlöken på slutet och låt fräsa med 1 minut. Krydda med spiskummin.

  3. Lägg upp på ett fat och smula över fetaost. Toppa med timjan.

Vad tyckte du om receptet?