Kryddig ugnsfisk

20 min Använd hoki i stället för utrotningshotad torsk. Får du inte tag på medelhavsrelish kan den ersättas med vanlig ajvar relish.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g hokifilé
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl medelhavsrelish
  • 0,5 dl oliver - hackade svarta
  • 1 kg potatis - kokt
  • 300 g bönor - gröna

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en ugnssäker form i ugnen. Skär fisken i fyra bitar. Vänd bitarna i smöret, salta och peppra.

  2. Täck fiskbitarna med medelhavsrelish. Strö över hackade oliver.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min tills fisken är vit och fast.

  4. Servera med nykokt potatis och bönor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!