Kryddig rostad potatis med sesamfrön

Frasig och god potatis som ska serveras direkt från ugnen får här en lite extra nötig smak av sesamfrön som får rosta med potatisen när den nästan är färdig.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk vita sesamfrön

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i lite oregelbundna bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form och blanda med olja.

  2. Blanda oregano, paprikapulver, salt och peppar. Strö blandningen över potatisen och vänd runt.

  3. Tillaga potatisen mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut formen och strö över sesamfrön. Tillaga ytterligare ca 5 min. Servera potatisen nylagad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!