Kryddig rödvinbärssylt

Recept på kryddig rödvinbärssylt. Ett bra sätt att ta vara på en stor vinbärskörd. Den kryddiga sylten passar bra till vilkött, i en gryta eller till pannbiff. Bra gåbortspresent.
Recept på kryddig rödvinbärssylt.
Recept på kryddig rödvinbärssylt. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 kg vinbär - röda
  • 12 dl syltsocker
  • 4 stjärnanis
  • 3 kanelstänger

Gör så här

  1. Repa bären från kvistarna. Lägg dem i en gryta. Blanda med sockret och tillsätt stjärnanis och kanelstänger. 

  2. Koka upp sylten och sjud sedan ca 5 min. Ta upp stjärnanis och kanelstänger.

  3. Häll sylten i varma, väl rengjorda burkar och låt kallna. Förvara i kylen, där den håller ca 2 månader, eller frys in. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!