Kryddig melonsalsa

Recept på kryddig salsa som passar till grillningen, kött som fisk. Hett, sött och surt i samma salsarecept, perfekt för varma dagar ute i det gröna!
Allt om Mat
Foto: CHRISTOFER DRACKE

Ingredienser

  • 200 g vattenmelon
  • 1 paprika - röd
  • 2 salladslökar
  • 1 chili - röd
  • 0,5 kruka koriander
  • 1 lime - rivet skal och saft
  • 4 msk GoGreen pumpakärnor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Dela melonen, kärna ur och skär bort skalet. Skär fruktköttet i centimerstora bitar. Är melonen vattnig, så låt den rinna av i en sil.

  2. Dela, kärna ur och skär paprika i centimeterstora bitar. Strimla salladslök. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Hacka koriander.

  3. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund innan servering. Smaklig måltid!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!