Kryddig lax med ljummen couscoussallad

Kryddig lax med ljummen couscoussallad får god syra från granatäppelkärnor och yoghurtsåsen. Couscous kan bytas ut mot andra gryn som finns hemma, t ex havreris eller bulgur.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - utan skinn och ben
  • 200 g couscous
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk honung - flytande
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 granatäpple
  • 60 g sallad - blandad
  • 0,5 dl mandel - rostad, flagad
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Lägg couscousen på ett fat. Ringla över 1 msk olja och låt svalna.

  2. Skär laxen i 4 bitar. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Blanda samman paprika, spiskummin, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Strö kryddblandningen på laxen. Ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Rör samman yoghurten med honung och sambal oelek. Krydda med 1 krm salt.

  4. Halvera och kärna ur granatäpplet. Blanda couscousen med granatäppelkärnor, sallad och flagad mandel. Lägg på laxbitarna och servera yoghurtsåsen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!