Kryddig kycklingwok med gula nudlar
En wok med allt i ett: kyckling, nudlar och grönsaker.
Ingredienser
2
personer
-
150 g
kycklingfilé
-
0,5 msk
rapsolja
-
1 krm
salt
-
1
vitlöksklyfta
- finhackad
-
0,5 tsk
spiskummin
-
0,5 tsk
koriander
- mald
-
1 msk
ingefära
- riven, färsk
-
1 msk
teriyakisås
-
0,5 tsk
sambal oelek
-
1 msk
sweet chilisås
Tillbehör
-
125 g
äggnudlar
-
1 tsk
gurkmeja
-
200 g
wokgrönsaker
- djupfrysta
-
0,5 msk
olja
-
0,5 krm
salt
Gör så här
-
Skär kycklingen i strimlor.
-
Bryn kycklingbitarna i olja tillsammans med salt, vitlök och kryddor. Tillsätt teriyakisås, sambal oelek och sweet chilisås. Låt allt fräsa några minuter så att kycklingen blir genomstekt.
-
Koka nudlarna enligt beskrivningen på paketet men tillsätt gurkmeja.
-
Woka grönsakerna i olja. Salta lätt.
-
Blanda kycklingbitarna med nudlar och wokade grönsaker och servera.