Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch

Kryddig indisk kyckling i ugn med pistasch- och tranbärscrunch innehåller varma, mjuka och underbara smaker. Att strössla över syrlig fetaost kanske inte känns så indiskt, men vi kan lova att det är väldigt gott.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 blomkålshuvud - stort (800 g)

Kryddpasta

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 cm ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 1 burk tomater - krossade (400 g)
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk kycklingfond - konc
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 5 dl vatten

Topping

  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost
  • 1 dl tranbär - torkade
  • 1 dl pistaschnötter - rostade, grovhackade
  • 1 kruka mynta

Tillbehör

  • 2 dl yoghurt - turkisk
  • libabröd - eller naanbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Putsa ­kycklingen och skär den i mindre bitar. Stek dem gyllenbruna i olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg dem i en ugnssäker form.

  2. Ansa och skär blomkålen i mindre buketter. Lägg dem i formen ­tillsammans med kycklingen.

  3. Kryddpasta: Skala lök och vitlök. Skala och finriv ingefäran. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja. Tillsätt alla kryddor och stek ytterligare ca 1 minut. Tillsätt tomater, socker, fond, vinäger och vatten. Koka ca 5 min. Häll såsen i formen med kycklingen och blomkålen och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  4. Topping: Skala och skiva rödlöken tunt på mandolin och lägg den i iskallt ­vatten ca 5 min.

  5. Strö fetaost, rödlök, tranbär, pistaschnötter och mynta över kycklingen. Servera med yoghurt och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!