Kryddig fisksoppa med musslor

Den här soppan får en god kryddig smak av ingefära och en liten sötma av äpple.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äpple
  • 1 msk smör
  • 2 tsk ingefära - färsk och riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 400 g fisk - t ex sejfilé
  • 225 g musslor
  • 2 msk persilja - hackad

Garnering

  • 1 äpple

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala, kärna ur och tärna äpplet.

  2. Fräs lök, vitlök och äpple i smöret i en kastrull. Tillsätt ingefära och tomatpuré. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningarna. Låt sjuda 5 minuter.

  3. Vispa ut mjölet i grädden och häll det i soppan. Sjud 3 minuter till.

  4. Skär fisken i bitar. Lägg ner den och tag kastrullen från värmen. Låt stå med lock 5-10 minuter tills fisken är färdig.

  5. Lägg ner musslor och låt allt bli varmt. Vänd ner persiljan före servering. Garnera gärna med tärnat äpple. Servera med ett gott bröd.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!