Kryddig fiskpanna

Recept på kryddig fiskpanna. En fiskrätt som smaksätts med seafood and fish som är en kryddblandning av saffran, dillfrön, fänkål och vitlök.

Kryddig fiskpanna
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - eller annan vit fisk
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 2 msk seafood & fish krydda - (Santa Maria)
  • 1 röd paprika
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 vitlöksklyfta
  • strösocker
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär torsken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda med 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt stå ca 15 min.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt ris och fiskkrydda och fräs ca 1 minut. Häll över 6 dl vatten och koka under lock ca 5 min.

  3. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg fisken på riset och strö över paprika och ärter. Koka ytterligare 7–8 min, tills fisken är genomkokt.

  4. Krydda crème fraichen med pressad vitlök, 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Servera fiskpannan med såsen till.

Vad tyckte du om receptet?