Kryddig fiskpanna

Recept på kryddig fiskpanna. En fiskrätt som smaksätts med seafood and fish som är en kryddblandning av saffran, dillfrön, fänkål och vitlök.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - eller annan vit fisk
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris - gärna basmati
  • 2 msk seafood & fish krydda - (Santa Maria)
  • 1 röd paprika
  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 1 vitlöksklyfta
  • strösocker
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär torsken i bitar, ca 3 x 3 cm. Blanda med 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt stå ca 15 min.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 2 msk olja ca 2 min. Tillsätt ris och fiskkrydda och fräs ca 1 minut. Häll över 6 dl vatten och koka under lock ca 5 min.

  3. Kärna ur och strimla paprikan. Lägg fisken på riset och strö över paprika och ärter. Koka ytterligare 7–8 min, tills fisken är genomkokt.

  4. Krydda crème fraichen med pressad vitlök, 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  5. Servera fiskpannan med såsen till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!