Kryddig fisk med curry och glasnudlar

Välj en vit fisk med skinnet kvar. Om man inte hittar färsk koriander går det bra att byta ut det mot thaibasilika.
Maria Zihammou

Kryddig fisk med curry och glasnudlar

  • 4 ryggbitar torsk - med skinnet kvar (à 200 g), MSC- eller Krav-märkt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk fänkål - mald
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 msk koriander - finhackad
  • 1 tsk salt
  • 3 msk rapsolja

Nudelsallad

  • 150 g glasnudlar
  • 1 mango - stor
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1 morot
  • 10 körsbärstomater
  • 1 ask salladsskott - blandade (100 g)

Dressing

  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 3 msk lime - pressad
  • 1 msk strösocker

Tillbehör

  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, spiskummin, koriander, fänkål, gurkmeja, limesaft, ingefära, koriander och salt. Gnid in fisken med kryddblandningen.

  2. Nudlar: Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skala, kärna ur och skär mangon i mindre kuber. Halvera gurkan på längden. Kärna ur och skiva gurkan. Skala och finhacka rödlöken. Skala och skär moroten i tunna remsor med en potatisskalare. Halvera tomaterna. Blanda grönsakerna med salladen och ställ åt sidan.

  3. Dressing: Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda samman alla ingredienser.

  4. Stek fisken i olja, med skinnsidan nedåt först, ca 4 min på varje sida.

  5. Blanda nudlarna med grönsakerna strax före servering. Häll över dressingen och blanda runt. Servera fisken med nudlar och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!