Kryddig apelsinsallad med granatäpple och mynta

Rosenvatten används ofta i mat och desserter från Mellanöstern. Det är en spännande krydda med lite parfymerad smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 6 blodapelsiner - eller vanliga apelsiner
  • 2 krm rosenvatten - ev.
  • 1 dl hasselnötter
  • 0,5 granatäpple
  • 0,5 tsk kardemummakärnor
  • 2 msk råsocker
  • 2 krm kanel - mald
  • 0,5 krm muskotnöt - riven

Garnering

  • 0,5 dl myntablad
  • 2 rosenblad - obesprutade

Gör så här

  1. Skär bort skalet på apelsinerna så att alla vita hinnor försvinner. Skiva dem och lägg upp på ett serveringsfat. Stänk eventuellt över rosenvatten.

  2. Grovhacka och rosta nötterna i en torr, het panna tills de har fått fin färg 1-2 min. Låt kallna.

  3. Halvera granatäpplet och pilla ut de röda kärnorna. Stöt kardemumman i en mortel.

  4. Strö nötter, granatäppelkärnor, råsocker, kardemumma, kanel och muskot på apelsinerna.

  5. Riv myntabladen i mindre bitar och strö dem och rosenbladen över salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!