Kryddgratinerad kassler med rostade rotfrukter

Pepparkakskryddor kan tyckas märkligt på kassler, men den kryddiga smaken är god till det salta och lättrökta. I kryddblandningen ingår kanel, ingefära, nejlikor och kardemumma.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 1 msk farinsocker
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 tsk pepparkakskrydda

Rotfrukter

  • 7 potatis
  • 2 palsternackor
  • 200 g kålrot
  • 2 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • senap - stark

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda socker och torra kryddor. Klappa in det över kasslern.

  2. Skala och skär potatis, rotfrukter och lök i klyftor. Lägg det i en oljad långpanna. Strö på salt och peppar.

  3. Stek kasslern högt upp i ugnen ca 15 min tills sockret och kryddorna smälter. Håll kasslern varm under folie.

  4. Stek grönsakerna mitt i ugnen ca 15 min. Skär kasslern i tunna skivor och servera med rostade rotfrukter och stark senap.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!