Krustader med räk- och kräftfyllning med smak av sambal

Recept på krustader med skaldjursfyllning. Fyllningen ska läggas i krustaderna strax före servering för att inte krustaderna ska bli mjuka.
Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 10 krustader
  • 500 g räkor med skal
  • 100 g kräftstjärtar i lake
  • 100 g mangotärningar - frysta
  • 0,5 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dill - hackad
  • 1 tsk sambal oelek

Garnering:

  • dill

Gör så här

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Hacka mangon och tärna gurkan. Ansa och strimla salladslöken.

  2. Blanda crème fraiche, dill och sambal oelek. Vänd ner skaldjur, frukt och grönsaker och blanda om. Fördela röran i krustader precis före servering. Toppa med dill.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!