Krustader med räk- och kräftfyllning med smak av sambal
Recept på krustader med skaldjursfyllning. Fyllningen ska läggas i krustaderna strax före servering för att inte krustaderna ska bli mjuka.
Ingredienser
6
–8 personer
-
10
krustader
-
500 g
räkor med skal
-
100 g
kräftstjärtar i lake
-
100 g
mangotärningar
- frysta
-
0,5
gurka
-
2
salladslökar
-
1 dl
crème fraiche
-
2 msk
dill
- hackad
-
1 tsk
sambal oelek
Garnering:
-
dill
Gör så här
-
Skala räkorna och hacka dem grovt. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt. Hacka mangon och tärna gurkan. Ansa och strimla salladslöken.
-
Blanda crème fraiche, dill och sambal oelek. Vänd ner skaldjur, frukt och grönsaker och blanda om. Fördela röran i krustader precis före servering. Toppa med dill.