Krustader med kronärtskockscrème

Här används bara bottnarna från kronärt-skockan, bladen doppas i god örtolja.
Malin Landquist

Ingredienser

  • 24 krustader - små

Crème

  • 2 kronärtskocksbottnar - stora, kokta
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 1,5 tsk citron - pressad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 50 g skinka - kallrökt, t ex tvärnöskinka
  • timjan
  • rapsolja - kallpressad

Gör så här

  1. Mixa kronärtskocksbottnarna med crème fraiche, citronskal och -saft, salt och peppar till en slät crème. Lägg över crèmen i en spritspåse.

  2. Spritsa crèmen i krustaderna. Garnera med tunna remsor skinka, timjanblad och olja.

  3. Tips: Gör några krustader utan skinka som vegoalternativ.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!