Krustader med blomkålspuré, tryffel och salta mandlar

Krämigt len aptitiretare! Tryffel och blomkål är en oväntad men mycket god kombination. Krustader köps färdiga i butik. Servera krustaderna med ett glas mousserande vin.

Krustader med blomkålspuré, tryffel och salta mandlar
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 g blomkål
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk tryffelolja - + 1/2 tsk
  • 2 krm salt
  • 10 mandlar - rostade, salta
  • 12 minikrustader

Gör så här

  1. Bryt blomkålen i små buketter. Lägg dem i en kastrull och häll på grädden. Koka under lock ca 5 min.

  2. Mixa blomkål och grädde. Smaka av med 1 tsk tryffelolja och krydda med salt.

  3. Finhacka mandeln. Fördela purén i krustaderna. Droppa över 1/2 tsk tryffelolja och strö över mandeln.

Vad tyckte du om receptet?