Krusbärssorbet

Recept på krusbärssorbet. En mild och svalkande sorbet som du kan förbereda i god tid.
Allt om Mat
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 l krusbär - röda väl mogna
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Servering

  • 6 mandelbiskvier

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladet 5 min. Koka samman krusbär och vatten i en kastrull tills bären kokat sönder. Tillsätt sockret och sjud vidare några minuter, tills sockret löst sig.

  2. Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladet i de heta krusbären. Passera genom en finmaskig sil. Låt svalna.

  3. Kör purén i glassmaskin ca 30 min. Häll över i en bunke och ställ i frysen. Ställ sorbeten i kylen ca 30 min före servering. Lägg upp sorbeten med en varm sked eller skopa. Servera mandelbiskvier till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!