Krusbärsmarmelad

Recept på krusbärsmarmelad med mandel – god både på frukostmackan och till ostbrickan.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg krusbär
  • 1 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
  • 50 g sötmandel - skalad

Gör så här

  1. Snoppa krusbären. Koka bären i vattnet ca 5 min. Mixa dem grovt med mixerstav. Rör i sockret och låt koka ca 20 min. Skumma väl.

  2. Strimla mandeln. Rör ner mandeln i marmeladen och häll upp den på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna. Förvara marmeladen i kylen. Hållbar ca 6 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!