Krusbärskompott med mandelbiskvier

Recept på krusbärskompott med mandelbiskvier. Syrlig krusbärskompott som får crunch av små hemgjorda biskvier.  En sats biskvier räcker även till nästa desserttillfälle.
Carina Wall

Ingredienser

  • 500 g krusbär - gärna både mogna och mindre mogna bär
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 1 krm pektin - ev, pulver eller flytande + 1 tsk strösocker

Små mandelbiskvier, ca 50 biskvier

  • 50 g sötmandel
  • 50 g mandelmassa
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 äggvita

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten. Dela vaniljstången och skapa ut fröna. Lägg dem i sockerlagen. Tillsätt krusbären och låt koka upp. Ta upp ca 1/2 dl hela bär. Skumma ytan och sjud kompotten 7–10 min. 

  2. Blanda i de hela krusbären och tillsätt eventuellt pektin blandat med sockret om kompotten känns lös. Låt svalna och ställ sedan i kylen. 

  3. Biskvier: Sätt ugnen på 200°. Skålla och skala mandeln. Mixa den i matberedare. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl och sist äggvitan.

  4. Lägg eventuellt smeten i en spritspåse och spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. 

  5. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt biskvierna svalna på papperet innan de lossas och får kallna.

  6. Servera kompotten med mandelbiskvier och lättvispad grädde. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!