Krusbärskaka med toscatäcke

I stället för krusbär kan man använda hallon till denna kaka med syrlig udd.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker - + 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 citron - rivet skal
  • 250 g krusbär

Toscatäcke

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 påse mandelspån - (50 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och 2 dl socker pösigt.

  3. Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet.

  4. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Rör ner skalet i smeten.

  5. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

  6. Blanda krusbären med 1 msk socker. Tryck ner bitarna i smeten.

  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  8. Blanda smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.

  9. Blanda i mandeln.

  10. Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna. Servera den ljumma kakan med vaniljsås till.

  11. Recept på vaniljsås!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!