Krusbärscurd

Recept på en frisk och smakrik curd som smakar utsökt på rostat bröd eller som fyllning i en tårta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 450 g krusbär - snoppade
  • 2,5 dl vatten - kallt
  • 2 ägg - stora
  • 50 g smör - osaltat tärnat
  • 2,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Låt krusbären sjuda i vattnet ca 20 min under lock, eller tills de mjuknat. Pressa bären genom en sil ner i en ugnssäker skål. Täck och låt kallna.

  2. Vispa äggen och blanda dem väl med bärmoset. Tillsätt det tärnade smöret och sockret.

  3. Placera kastrullen över ett sjudande vattenbad. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar, 30–35 min. Värm under tiden burken i 100°. Häll på curd och förslut.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!