Krusbärschutney

Krusbärschutney är god till kött och fågel, gärna grillat.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg krusbär
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 5 dl strösocker
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 2 kanelstänger
  • 2 lagerblad
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Snoppa krusbären. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Lägg krusbär och lök i en gryta och tillsätt socker, vinäger och vatten. Låt koka upp och skumma väl. Tillsätt kanelstänger, lagerblad och salt och låt chutneyn koka utan lock tills den börjar tjockna, ca 35 min.

  3. Häll upp chutneyn på väl rengjorda, varma burkar. Låt kallna. Förvara i kylen. Hållbar ca 6 månader.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!