Krusbär, citron och cashewnötspaj

En god lättlagad dessert som serveras ljummen. Pajen kan förberedas, värm den 5–10 min i 200°.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 900 g krusbär - snoppade
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron - stor, finrivet skal

Topping

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 100 g smör - kallt tärnat
  • 1 dl strösocker
  • 50 g cashewnötter - grovhackade
  • 1 msk strösocker - till garnering
  • 2 dl vispgrädde - till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj portionsformar som rymmer 2 1/2 dl vardera med smör. Blanda krusbär, strösocker och citronskal och fördela blandningen i formarna.

  2. Topping: Kör ihop mjöl och smör i matberedare. Tillsätt sockret och kör några varv ytterligare till en smulig massa. Rör i nötterna. Skeda blandningen över krusbären.

  3. Grädda mitt i ugnen 25–30 min eller tills toppingen fått fin gyllenbrun färg. Strö över lite extra socker och servera tillsammans med en klick lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!