Kronärtskockor med säsongens grönsaker och saffran

Härlig rätt med mycket smak och färg av grönsaker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 100 g sockerärter
  • 100 g haricots verts
  • 1 knippa morötter
  • 1 fänkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 g saffran
  • 2 lagerblad
  • 3 dl vitt vin - torrt
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 6 oliver
  • 1 tsk kapris
  • 1 knippa persilja - finhackad

Tillbehör

  • bröd
  • olivolja

Gör så här

  1. Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Ansa sockerärter och haricots verts. Skrapa morötterna. Ansa och strimla fänkålen. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.

  2. Fräs de båda löksorterna i olivolja på medelvärme.

  3. Tillsätt sockerärter, haricots verts, morötter, fänkål, saffran och lagerblad. Häll på vinet och låt det koka in.

  4. Tillsätt buljongen och låt koka ca 5 min under lock.

  5. Blanda i kronärtskockorna. Smaka av med salt och peppar. Strö över oliver, kapris och persilja.

  6. Servera med bröd och eventuellt lite extra olivolja. Ca 360 kcal/portion, varav ca 4 g fett, 42 g kolhydrater, 13 g protein

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!