Kronans kaka

Kronans kaka är en saftig kaka med mald mandel och pressad potatis i smeten.
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 150 g sötmandel
  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 200 g potatis - kokt, pressad
  • 0,5 citron - rivet skal

Garnering

  • florsocker
  • citronskal - rivet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret.

  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med mandel, potatis, smör och citronskal. Vispa ihop till en slät smet.

  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22–23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50–55 min. Låt svalna i formen.

  4. Pudra florsocker över kakan och strö på rivet citronskal före servering.

  5. Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!