Krispig thaisallad med kyckling

Recept på krispig thaisallad med kyckling. Rättika och saftig pomelo i en sallad med strimlad kyckling. Till den en dressing med hetta.
Petra Lindstrand
Recept på krispig thaisallad.
Recept på krispig thaisallad. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé - strimlad t ex minutkyckling
  • 2 msk currypasta - röd
  • 1 bit rättika - (ca 250 g)
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärter
  • 0,5 pomelo
  • 1 rödlök
  • rapsolja
  • vinäger
  • strösocker
  • salt

Dressing

  • 2 tsk sambal oelek - eller srirachasås

Tillbehör

  • 200 g nudlar - gärna glasnudlar
  • 2 msk jordnötter - ev

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt dem rinna av väl i durkslag.

  2. Blanda kycklingen med currypasta, 1 msk olja och 1 tsk salt. Stek kycklingen i två omgångar.

  3. Dressing: Blanda 2 msk vinäger, sambal eller srirachasås, 1 tsk socker och 1 krm salt, Vispa i 3 msk olja.

  4. Skala och strimla rättika och morötter. Strimla sockerärterna.

  5. Skala pomelon och bryt fruktköttet i klyftor. Ta bort hinnorna och bryt klyftorna i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.

  6. Lägg upp nudlar, morötter, rättika, sockerärter och pomelo på ett fat. Toppa med kyckling. Strö eventuellt över krossade jordnötter. Servera med dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!